Palletiseren en normen: de EPAL / EPAL Europallets

Tijdens 2013, had de palletiseren industrie kijken uit voor de veranderingen in de Euro pallets certificeringen. In een vorig artikel, vertelden wij u hoe de Europese Pallet Association (EPAL) en de Unie Internationales des Chemins de Fer (UIC) braken hun samenwerkingsovereenkomst voor de certificering van UIC / EUR Euro pallets en dus de EPAL / EPAL Euro pallets met de EPAL-logo in de vier hoeken ontstond in augustus 2013.

Na een aantal mislukte ontmoetingen in 2013 tussen de UIC en EPAL om te proberen tot een akkoord om de vrije uitwisseling van UIC / EUR en EPAL / EPAL-pallets mogelijk te bereiken, werd een verbintenis uiteindelijk overeengekomen tussen beide partijen om de logistieke sector en pallets kunnen blijven uitvoeren hun activiteiten zonder de problemen die indeling pallets worden twee verschillende verklaringen zou betekenen.

Tot slot, EPAL en de UIC een akkoord bereikt in december 2013 officieel zorgen voor de internationale uitwisseling van zowel UIC / EPAL en EPAL / EPAL pallets.

Volgens de uitgave van EPAL in februari 2014, informatie 30 miljoen EPAL / EPAL-pallets werden geproduceerd en de UIC / EUR en EPAL / EPAL pallet uitwisseling werd normaal uitgevoerd.

De EPAL Euro pallet norm werd opgestart in 1991 gericht op het waarborgen van de kwaliteit van Euro pallets. De certificering van Euro pallets zorgt ook voor de juiste behandeling te voldoen aan de internationale normen voor fytosanitaire maatregelen ISPM 15 alsook de duurzaamheid die bijdraagt aan de duurzaamheid van de houtproductie als grondstof.

Maar om palletiseren productief en duurzaam, afgezien van gecertificeerde pallets, moeten we topkwaliteit metalen rekken hebben. Atox Storage Systems, marktleider in de productie van metalen rekken, biedt een breed scala van industriële rekken, rekken zowel voor het palletiseren en geautomatiseerde magazijnen en rekken voor het plukken, mezzanines, draagarmstellingen, etc.

Door Pallets BE 20 September, 2015